aMat acaba de treballar però hui el cansament no li pesa, han quedat.
Acabarà tard la vetlada, ho sap, i demà el despertador sonarà com una maçada al cap. Somriu i pensa que d’això en faran unes rialles quan acabe la nit, segur!
Des que va decidir fer el pas, té una il·lusió que no se l’acaba de què arriben les reunions a deshora. Sí, s’ho ha de reconéixer, està enganxat a eixe món que sempre havia gaudit com espectador i mai haguera pensat que hui en formaria part.
Hui aMat pujarà a l’escenari del Teatre Olímpia i deixarà que el cuquet que té a la boca de l’estómac el mantinga alerta per eixir a escena i ser el personatge, per traginar entre tramoies i dirigir el tot plegat.
aMat està seduït i es deixa portar fins que tot acabe amb l’aplaudiment del públic, serà cosa d’un obrir i tancar d’ulls, però serà inoblidable.
És aMat, se sent aMat!

Oliva és eixa ciutat que s’estima el teatre, el practica, el presencia i el celebra. Des que Salvador Soler formara el primer grup local de teatre aficionat, trobem tot un seguit de persones i col·lectius, com ara les falles, que durant més de 100 anys han mantingut latent aquell primer batec. Una afició llargament arrelada que ha patit alguns alt i baixos i, afortunadament, sempre ha aconseguit sobreviure.

aMat és un Certamen del poble i per al poble, sense taquilles, un espai obert que aspira a convertir-se en tot un referent del teatre en valencià. Un pilar de l’agenda cultural pel qual s’aposta fermament amb altres iniciatives teatrals que hi convergeixen.

D’una banda, el Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’ que al llarg de dècades ha mantingut viva l’afició de fer teatre a Oliva. L’obra guanyadora de cada edició passa directament a formar part del programa aMat.

L’altre puntal és l’aposta directa per la formació teatral en la ciutat. Des del 2013, l’Escola Municipal de Teatre canalitza inquietuds i impulsa la creació de noves companyies. L’Escola, a més de participar activament en altres cites culturals, tanca el Certamen aMat amb l’estrena d’una obra, fora de concurs.